Víte že z cizrny se dají připravovat skvělé zdravé dezerty? Ve spojení s lesním ovocem je tento koláč opravdu neodolatelný, navíc je plný bílkovin, low-carb a bez použití cukru! Vyzkoušejte sami.
Ingredience
Korpus:
- 170g vařené cizrny (nebo z plechovky)
- 25g protein salted caramel (bodylab)
- 2 vejce
- 50g odtučněný tvaroh
- 15g špaldová mouka
- 2 lžičky kypřící prášek + 1 lžička citronové šťávy
2.vrstva:
- 450g odtučněný tvaroh
- 15g protein vanilkový
3.vrstva:
- 40g kukuřičný škrob (nebo pudingový prášek)
- 100ml mléko + 250ml voda
- 25g vanilkový protein
- lesní ovoce
POSTUP:
Uvařenou cizrnu rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi na korpus. Hladké těsto vlijeme do kulaté dortové formy (průměr 18cm) a pečeme na 180°C cca 30min.
Připravíme si krémovou vrstvu: tvaroh pořádně promícháme s proteinem a následně rovnoměrně naneseme na upečený korpus.
V kastrůlku smícháme mléko s vodou, dáme vařit a přimícháme škrob rozpuštěný v trošce vody. Mícháme do zhoustnutí a vzniklý puding nalijeme na 2. vrstvu Posypeme ovocem dle libosti a dáme dopéct do trouby na dalších 15min.
Poté necháme vychladnout a podáváme, dobrou chuť!