NATU EPSOMSKÁ SŮL 500 G
Kód: SNA00011Detailní popis produktu
Epsomská sůl dostala svůj název podle pramene poblíž města Epsom v anglickém hrabství Surrey. V současné době se získává zejména těžbou, nikoliv destilací z minerální vody.
Epsomská sůl je sloučenina hořčíku a síranu. Je tvořena malými, bezbarvými krystali, které se vizuálně podobají kuchyňské soli. Hořčík hraje důležitou roli v organismu, podporuje funkci svalů a nervů a pomáhá produkovat hormon zodpovědný za pocit štěstí - serotonin. Naproti tomu síra, která tvoří druhou složku epsomské soli, je nezbytná pro správnou detoxikaci jater.
Blahodárné účinky koupele pocítíte hned po prvním vyzkoušení - uvolňuje nervový systém, pomáhá při hojení kožních problémů, uvolňuje svalové napětí a pomáhá zbavovat tělo škodlivých látek. Koupel pomáhá také tišit bolesti nohou, zbavuje otoků, změkčuje ztvrdlou kůži na patách. Po koupeli se po všech ohledech budete cítit jako znovuzrození.
- přírodní zdroj hořčíku
- vhodné pro přípravu relaxační a regenerační koupele
- pomáhá zbavovat se fyzického i psychického napětí
Využití epsomské soli
Koupel
Jestli chcete po náročném dni uvolnit napětí a snížit stres, přidejte do koupele jeden nebo dva šálky epsomské soli a relaxujte alespoň po dobu 20 minut. Nejenže dojde k uvolnění svalů, ale přispívá i k psychickému uvolnění.
Pro detoxikační koupel přidejte do vody alespoň dva šálky epsomské soli a relaxujte po dobu 40 minut. V prvních dvaceti minutách se tělo zbaví toxinů, zatímco v dalších dvaceti minutách dojde k absorpci minerálních látek z vody. Je potřeba se před koupelí napít vody, aby nedošlo k dehydrataci a detoxikace byla co nejúčinnější.
Kosmetika
Epsomskou sůl lze využít i k dalším účelům. Můžeme si z ní připravit peeling, který pomáhá zredukovat celulitidu na hýždích a stehnech nebo lze přidat do čistícího gelu a použít na obličej. Omlazuje, hydratuje pokožku a samozřejmě čistí.
Rovněž lze použít i na vlasy přidáním epsomské soli do kondicionáru v poměru 1:1. Vhodné zejména pro mastnější vlasy, kdy dokáže zbavit vlasy přebytečného mazu a vlasy vypadají plnější.
Potravinářství
Epsomská sůl chutná hořce a v potravinářství se využívá např. k jaterní očistě, upravuje pH, má protispékavé a zpevňující účinky. Přidává se do prášku na pečení, do mléka, sýrů, chleba a do minerálních vod.
Epsomská sůl není Glauberova sůl a je důležité je nezaměňovat hlavně při očistě střev, jelikož Epsomská sůl je síran hořečnatý, který nezatěžuje tolik ledviny jako složení Glauberovy soli (síran sodný).
Složení: MgSO4.7H2O, 99.9%
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přípravky do koupele |
---|---|
Hmotnost: | 500 g |
Výrobce: | NATU s.r.o. Žatecká 41/4 110 00 Praha 1 - Staré Město |
země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.